Hoppa till innehållet

Kan bebis sova i en hängvagga direkt?

Kan bebis sova i en hängvagga direkt?

Ja, ditt barn kan sova i hängvaggan direkt. Det kan dock vara en väldigt bra idé att din bebis inte får all sömn i en hängvagga, eftersom det är bra för bebisen att även sova på en stadig madrass. Men du kan få många av tupplurarna att gå lätt och enkelt med en hängvagga. Därför är det också en riktigt bra idé att ha den inställd innan bebisen föds, så att du enkelt kan söva bebisen i den när du kommer hem. Men se till att det inte är den enda platsen där barnet kan sova.

Din bebis vill också ha en riktig säng där hen kan sova. Därmed inte sagt att bebis inte får sova i hängvagga på natten, men det är viktigt att vara uppmärksam på bebisen om du har en aktiv bebis som tenderar att vända sig, eftersom det är möjligt för bebis att vända sig ur en hängvagga. Om du inte är helt säker på hur mycket du kan använda din hängvagga, eller hur mycket din bebis ska sova i den, kan du alltid välja att ta en pratstund med din vårdgivare.


Hur länge kan en bebis sova i en hängvagga?

En bebis kan vanligtvis sova i en hängvagga till runt 2 års ålder, eftersom den vanligtvis blir för aktiv för att kunna sova bra i en hängvagga. Ett aktivt barn vill lätt kunna klättra ur en hängvagga, därför är det också alltid viktigt att hängvaggan inte placeras långt över golvet, om bebisen skulle besluta sig för att klättra ur. Och när de blir äldre än två år är de ofta för aktiva för att vilja lägga sig och sova i en hängvagga. Men det är också relativt lång tid som du kan njuta av en hängvagga.

 Detta är dock bara en allmän vägledning. Alla barn sover ju olika och därför är det också viktigt att vara noga med hur ditt barn sover. Om den lilla bebisen mår bra redan från 1,5 års ålder kan det vara viktigt för dig att byta bort från hängvaggan lite tidigare än vad andra barn kan tänkas göra. När det kommer till barn och sömn finns det ingen storlek som passar alla. Det handlar om att titta på det enskilda barnets behov och vanor, och se vad som fungerar för ett barn i taget.


Hängvagga för nyfödda med eller utan motor?

Har du funderat på att skaffa en hängvagga till din nyfödda kan det vara bra att fundera på om den ska vara med eller utan motor. Det går att få till båda delarna och därför är det också upp till dig att bestämma om det ska vara en hängvagga med motor, som är något dyrare, eller en utan motor.

Båda delarna kan fungera ganska bra. Det är många som väljer bort motorn eftersom fjädern räcker för att vagga bebisen till sömns. Men det är också många som väljer att använda motor, för då behöver de inte stå och vagga barnet till sömns, eftersom de bara kan låta motorn göra det.

Även om det kostar lite mer att få det med motor kan det vara en riktigt bra investering, och om det kan hjälpa ditt barn att somna snabbare, så att du slipper stå med honom i famnen, är det snabbt värt alla pengarna.

Du kan hitta en hängvagga både med och utan motor hos ett stort antal återförsäljare på nätet om du vill göra det enkelt för dig själv att hitta din nya hängvagga.

Related Posts

Vad kan en slingvagga användas till?
January 18, 2024
Vad kan en slingvagga användas till?

Om hängvaggan En hängvagga är en vagga som både omfamnar och vaggar ditt...

Läs mer
Orolig sömn hos bebis
January 18, 2024
Orolig sömn hos bebis

Det kan verka maktlöst när barnet sover oroligt. Det kan vara svårt att förstå...

Läs mer
Drawer Title
Liknande produkter