Hoppa till innehållet

Vad kan en slingvagga användas till?

Om hängvaggan

En hängvagga är en vagga som både omfamnar och vaggar ditt barn och det blir det lättare att få babisen vaggad och till ro. Hängvaggan kännetecknas av att den är helt gjord av tyg och har vanligtvis en madrass i botten, men den har ingen fast bas. Det mjuka tyget på vaggan omfamnar barnet och ger trygghet. En hängvagga med fjäder imiterar de gungande rörelser som bebisen är van vid och bekväm med från tiden i mammans mage. Det är, för ett nyfött barn, en stor omvälvning att anpassa sig till världen utanför livmodern. Den första tiden utanför livmodern kallas också 4:e trimestern. Under den här tiden finns det flera saker du kan göra som föräldrar för att ge ditt barn så mycket lugn och trygghet som möjligt. En av de saker du kan göra för att ge ditt barn lugn och trygghet, samt för att få ditt barn att sova, är att använda en hängvagga. Med en hängvagga känner sig bebisen omfamnad som inuti livmodern. De mjuka svängrörelserna från hängvaggans fjäder har en lugnande effekt på bebisen och påminner om när bebisen låg inne i livmodern.

Vad kan en slingvagga användas till?

En hängvagga är i sig en vagga som är framtagen med syftet att återskapa den miljö som barnet är van vid inifrån livmodern. Genom att placera barnet i vaggan omfamnas och lindas bebisen av det mjuka tyget och med hjälp av vaggans fjäder kan du vagga barnet upp och ner vilket gör att många bebisar somnar lätt och snabbt.

De flesta bebisar somnar lättare och snabbare när de gungas i vaggan. Bebisar behöver sömn, lugn och trygghet för att utvecklas och växa. Av denna anledning är hängvaggan optimal för att ge barnet lugn och sömn, speciellt under perioder med till exempel kolik eller reflux. Hängvaggan är också en hjälpande hand under perioder av tigerhopp, när bebisen är mer rastlös och har svårt att lugna sig och somna. Dessutom är hängvaggan också bra för bebisar med kolik, eftersom den omslutande effekten från vaggans tyg och gungande rörelser kan hjälpa till att lindra kolik hos ditt barn.

Dessutom är hängvaggan generellt bra för kortare och längre tupplurar. Samtidigt ger vaggan er som föräldrar möjlighet att ha händerna fria för allt det praktiska som finns i vardagen med barn, eller möjligheten att koppla av medan bebisen sover gott och tryggt.

Hur länge kan barnet använda en gungvagga?

Hängvaggan från Babynohr är godkänd för bebisar från 2,5 kg och upp till 15 kg. Den kan alltså användas av nyfödda och upp till runt 2 års ålder, även om detta är väldigt individuellt. På Babynohr använde vi hängvaggan till vår son tills han var runt 8-9 månader.

Related Posts

Orolig sömn hos bebis
January 18, 2024
Orolig sömn hos bebis

Det kan verka maktlöst när barnet sover oroligt. Det kan vara svårt att förstå...

Läs mer
Vaggmotor för hängvagga
January 18, 2024
Vaggmotor för hängvagga

Vad är en vaggmotor? Med en vaggmotor från Babynohr kan du ha...

Läs mer
Drawer Title
Liknande produkter